пʼятницю, 1 червня 2012 р.

1 червня - день захисту дітей







Сьогодні - Міжнародний день захисту дітей.
У багатьох країнах світу 1 червня є Міжнародним днем захисту дітей. Свято було засноване в листопаді 1949 року в столиці Франції місті Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 р.

В Україні Міжнародний день захисту дітей офіційно відзначається з 1998 р., коли Президент Леоніда Кучми за ініціативою Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій підписав відповідний указ.

Дата для проведення цього свята була обрана главою української держави не випадково. 27 вересня 1991 р. в країні набула чинності конвенція про права дитини - міжнародний правовий документ, який визначає права дітей на освіту, користування досягненнями культури, правом на відпочинок і дозвілля та надання інших послуг дітям державами-членами Організації Об'єднаних Націй. Тому День захисту дітей був приурочений керівництвом республіки до Міжнародного дня захисту дітей, який також відзначається 1 червня.



Немає коментарів:

Дописати коментар