середу, 6 лютого 2013 р.

День безпечного Інтернету


Щорічно в другий вівторок лютого в світі відзначається Міжнародний день безпечного Інтернету.
День започатковано з 2004 р. організацією Insafe (Європейською мережею безпечного Інтернету).
Щоб уникнути потенційних негативних наслідків від такого спілкування, освітня програма «Онляндія» (до якої долучилися державні і приватні інституції) проводить тренінги з безпеки в інтернеті для дітей і підлітків.


Веб-сайт «Онляндія: безпечна веб-країна» це портал для дітей, батьків, учителів.

 Програма ініційована Коаліцією за безпеку дітей в Інтернеті, що заснована компанією «Майкрософт Україна» в рамках програми «Партнерство в навчанні». 
 На цьому сайті представлені матеріали для дітей, їхніх батьків та вчителів: інтерактивні ігрові сценарії, короткі тести, готові плани уроків, завдяки яким діти та дорослі зможуть засвоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. Також сайт пропонує зрозумілу та перевірену на практиці інформацію про Інтернет-безпеку, після ознайомлення з якою навіть користувачі-початківці зможуть ефективно використовувати ресурси мережі та захистити себе від небажаного контенту. Популярність сайту постійно зростає, щомісяця його відвідують від 10 до 30 тис. унікальних користувачів, що дозволяє усе більшій кількості людей отримати інформацію про проблему і зробити перші кроки до поліпшення ситуації.



До Міжнародного дня безпечного Інтернету в Інтернет-центрі Лохвицької ЦРБ була проведена інтерактивна година "Онляндія - безпечна веб - країна" для учнів 2-Б класу Лохвицької ЗОШ №2.



            

Немає коментарів:

Дописати коментар