четвер, 19 травня 2016 р.

19 травня 2016 року – День вишиванки

Українська народна вишивка – це  творіння рук і сердець багатьох поколінь майстрів, в основу якої покладено традиції народного мистецтва, це спостережливість, вигадка, смак, різноманітність кольорових поєднань, орнаментальних мотивів і форм.
А ще з вишиванкою пов'язана вся багатовікова історія українського народу.
В Лохвицькій районній централізованій бібліотечній системі з нагоди свята проводиться  загальносистемний масовий захід «Мистецьке намисто «Цвіт вишиванки», в рамках якого організовані книжкові виставки – інсталяції, для читачів проходить вікторина «Українське вишиване мистецтво», зустрічі з місцевими вишивальницями та інші заходи.
Бібліотечні працівники  долучилися до відзначення в Україні Дня вишиванки— всеукраїнського свята, національної єдності, покликаного зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національної вишитого одягу та об'єднати українців. З нагоди свята вони продемонстрували власні найрізноманітніші вишиванки.
До Дня української вишиванки в Лохвицькій ЦРБ ім.Г.С.Сковороди була  оформлена виставка « Вишивана Україна», де представлені художні вишивки виготовлені нашими користувачами, як дітьми, так їх мамами та бабусями.
Бажаючих більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці та їх значенням ми запрошуємо переглянути  книжково-ілюстративну виставку «Вишивана Україна», що знаходиться в читальному залі Лохвицької центральної районної бібліотеки. Також до уваги читачів ми пропонуємо журнали « Українська вишивка», «Вишиванка». «Бісер», «HAND MADE».

Запрошуємо Вас завітати  до бібліотек Лохвицького району!



Немає коментарів:

Дописати коментар