четвер, 2 листопада 2017 р.

Життя як спалах блискавиці

2017-03-03
Українська класична література є, може, тим найбільшим багатством , що дісталася українському народові від попередніх поколінь. В ряду наших класиків , в ряду тих, хто в неймовірно тяжких умовах створював правдиву і чесну літературу переймаючись долею свого народу , важливе місце належить і нашому земляку Архипові Тесленку .
У цьому році ми святкуємо 135 років із дня народження А.Ю.Тесленка.
Архип Тесленко вийшов з найбідніших народних верств. Ціною величезних зусиль оволодів він майстерністю художнього слова і став співцем знедолених, виразником дум і сподівань мільйонів селян; боротьбі за їх щастя присвятив усе своє життя.
Спадщина А. Тесленка дуже невелика: всі його твори вміщаються в одній книжці. Проте і з цих небагатьох сторінок перед нами постає ціла історична доба.
2 березня до 135 річниці з дня народження видатного українського письменника, відомого українського прозаїка Архипа Юхимовича Тесленка в приміщенні Лохвицького територіального центру було проведено для студентів третього університету захід «Життя як спалах блискавиці»(літературний портрет).

Немає коментарів:

Дописати коментар