четвер, 2 листопада 2017 р.

У глибину століть сягає історія нашого народу

14 жовтня День українського козацтва та захисника України.
У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. Козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Історія України – це значним чином історія визвольних воєн запорозького козацтва.
Збройні сили України своїми славними традиціями зобов'язані козацтву. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які славлять козаків. Наші сьогоднішні герої - це дійсно справжні нащадки запорожців, це наша віра і приклад для нас, приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму.

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, 12 жовтня працівники Лохвицької центральної районної бібліотеки організували і провели урок мужності «Якщо твердіш хода в солдата, — дзвінкішим буде сміх дітей!» для учнів 9 класу Лохвицької ЗОШ №2 1-3 ст.. Під час заходу присутні прослухали та переглянули відео про славні козацькі традиції, історію виникнення козацтва в Україні , побут і життя козаків на Січі. Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей читального залу оформлено перегляд літератури «Стежками козацької слави», присвяченої найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар