вівторок, 3 березня 2015 р.

З ПІСНЕЮ ПО ЖИТТЮ

   30 січня 2015 року виповнюється  115 років  з дня народження  видатного радянського композитора, нашого земляка Ісака Осиповича Дунаєвського.
   Ісак Осипович Дунаєвський. Це ім`я асоціюється з чарівним пісенним джерелом, воно звучить широтою ріки і розливом мелодій, свіжістю вітру і бадьорістю мажорно-романтичного ладу.  Цей дивний творець пісенної класики мав такий гарячий, іскристий талант, що зігрівав ним мільйони людей, надихав їх в єдиному пориві до радостей життя.
   У центрі міста Лохвиця по вулиці Гоголя стоїть одноповерховий будиночок з меморіальною дошкою, яка засвідчує, що у цьому будинку 30 січня 1900 року  народився і до 1919 року жив видатний композитор І.О.Дунаєвський. Тут минули його дитячі та юнацькі роки. Звідси він поїхав у Харківську консерваторію, звідси почався його пісенний шлях.
    29 січня до 115 річчя  з дня народження  видатного радянського композитора, нашого земляка Ісака Осиповича Дунаєвського в приміщенні  Лохвицького територіального центру було проведено мистецьку годину  «Мелодії  нев’янучої  молодості»
   Захід розпочали ведучі В.Бузівська та О.Сухоплечева, які ознайомили присутніх з біографією та творчістю видатного радянського композитора, нашого земляка Ісака Осиповича Дунаєвського.. Розповіді ведучих перемежовувалися відеокліпами , мелодіями  та піснями  видатного композитора, що було надзвичайно цікаво присутнім.
   Пісня… Як лагідно на всіх мовах звучить це слово!.  Чи можна уявити собі який –небудь, навіть маленький народ без пісень, що втілюють його радощі, його горе, його надії і прагнення. Поруч з історією народу йде пісня, в якій відображаються події народного життя. Пісня це душа народу.
Я вірю – пісня збереже любов,
Бо пісня невичерпна, як криниця,
Любов -  душі людської зов
А пісня – вічний гість людського серця.


Немає коментарів:

Дописати коментар