четвер, 11 лютого 2016 р.

«Бабусина хата цікавинками багата»


У сучасних суспільно-політичних умовах патріотичне виховання підростаючого покоління набуває пріоритетного значення.В Лохвицькій районній бібліотеці для дітей національно-патріотичне виховання базується на формуванні у наймолодших читачів першооснов національної свідомості.
 З цією метою 11 лютого 2016 року бібліотекарями відділу обслуговування учнів 1-4 класів була проведена народознавча мандрівка «Бабусина хата цікавинками багата» для учнів 1-го класу Лохвицької ЗОШ №2 (учитель – Лазука Н.П.) У читальній залі бібліотеки стоїть стилізована піч,скриня,стіл з глиняним та дерев'яним посудом,зала прикрашена вишитими рушниками.
           Разом з бібліотекарем діти помандрували у глибуну віків. Упродовж багатьох століть український народ безупинно творив своє – культуру, побут, звичаї. Ми, українці, у цьому світі єдині.Єдині,бо неповторні.Неповторні своєю мовою, традиціями,культурою.
            Із скрині ведуча по черзі дістає український національний одяг та прикраси – жіночі сорочки, вишиті різними техніками, чоловічу вишиванку, рушники – обрядові, весільні, побутові, скляне намисто нареченої, коралі.Про кожен предмет та його призначення розповідає дітям у доступній формі.
            Багато цікавого діти дізналися і про традиційні українські іграшки – з ниток, тканини, глини, тіста та сиру.
              Юним читачам були запропоновані тематичні ігри –«Прикрасимо рушничок», «Колись було – чи зараз», «Покотився клубочок бабусиною хатою».

              Захід закінчився, але діти ще довго юрмилися біля сккрині, розглядаючи коралі, ляльки-мотанки, дерев'яні ложки та інші цікаві дя них речі.Є надія, що історична пам'ять народу збережеться в наших дітях. 




Немає коментарів:

Дописати коментар