четвер, 11 лютого 2016 р.

Афганістан - пам'ять, подвиг, біль...

Щороку 15 лютого відзначають скорботний День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього року виповнюється 27 років з часу виведення  військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії, брудна, неоголошена… Та хіба війни бувають чистими? Вона як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі сердець, материнських сердець. У війни безжальні очі, у війни свій рахунок, своя жорстока арифметика.
Не злічити страшного невимовного горя у тих сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, брата, коханого, чоловіка.  Ніколи не повернути тих, хто навіки залишився на війні, для кого вона ніколи не закінчиться.
Сьогодні ми шануємо пам'ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, та кланяємося тим хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати.
11 лютого в Лохвицькій центральній районній бібліотеці ім.Г.С.Сковороди було проведено для студентів Лохвицького медичного училища та студентів Лохвицького ПТУ №27 урок реквієм «Ми будем довго пам’ятати, і вам забути не дамо». Захід розпочали переглядом фільму «Вспомним Афганистан», потім розповіді ведучих В.Бузівської  та Н.Сініченко перемежовувалися з піснями та відео кліпами про Афганістан. Дуже цікавою та хвилюючою була розповідь наукового працівника Лохвицького краєзнавчого музею ім. Г.С.Сковороди Степаненко Н.І., яка розповіла присутнім про наших земляків Юрія Горобця, Миколи Денисенка, Олександра Коваленка, Володимира Ткаченка, що загинули в Афганістані. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Ми маємо знати про страшні події  афганської війни і  пишатися мужністю, героїзмом,подвигом воїнів-афганців.

Разом із своїми кураторами та викладачами студенти подякували за цікавий та змістовний захід, а також переглянули книжкову виставку «Афганістан – подвиг, пам'ять та біль».  Розповіді та відео кліпи з піснями про Афганістан пройшли крізь юні серця, і кожен зрозумів, що найстрашніше у світі – це війна.




Немає коментарів:

Дописати коментар